În timp ce ne pregătim de încă un miting care va schimba “totul”, trebuie să spun următoarele: procesul de la Colectiv nu a fost nici acum finalizat. Patronii, pirotehnistul, artificierul umblă liberi prin România. Ponta este aproape de o încă o candidatură la președinția României, Piedone vrea încă un mandat la primărie. Am fost și voi fi întotdeauna adeptul lucrurilor bine făcute. Nu îmi plac generalizarile, nu îmi place violența, nu îmi plac mitingurile care cer schimbarea unui guvern (Boc, Ponta sau oricare). Totul se face prin vot. Căci în loc de Ponta, avem acum Dăncilă.

Vrei schimbare, fugi la vot!

Tragedia din Caracal m-a afectat extrem de mult. Fiind tată a unei fetițe minunate, primul impuls a fost să-i blamez pe toți cei implicați. Dar, lucrurile nu trebuie să rămână în aer, ci trebuie rezolvate, punctual. Cât mai repede. Există o serie de evenimente care duc la o tragedie. Vreau ca autoritățile să găsească veriga lipsă și apoi să prezinte soluții. Cu demisia nu se rezolvă nimic. Posibil ca adjunctul să fie mult mai incapabil decât seful.

Am citit o postare care punea cele două crime pe seama fiecărui român. Că nu se implică, că este leneș, că votează psd, că biserica, că Miorița. Oameni buni, a generaliza, a duce crima asta într-o bășcălie continuă este o chestie foarte periculoasă. Vreau să văd punctual din partea autorităților o rezolvare, o soluție pentru a evita o viitoare tragedie. Vreau să văd opoziția venind cu o poziție demnă de o speranță mai bună. Nu cu slogane “jospsd” (să nu uităm de traseismul politic). Vreau să citesc din partea jurnaliștilor un articol de investigație obiectiv. M-am săturat de manipulări. M-am săturat de generalizări. Pentru că toate astea ne mențin într-o stare de anxietate. Vreau ca fiica mea să meargă liniștită prin Caracal, Arad sau Sovata. Vreau ca politicienii să facă ceva concret pentru ca noi să iubim acestă țară. M-am săturat de slogane și promisiuni. M-am săturat de statutul nostru de latini. Măcar acum, să lăsați telenovelele și să faceți ceva constructiv.

Altfel, ne vedem la vot!